verze pro slabozraké

zvětšit písmo

Za Kopečkem 353, Žamberk, 564 01
Tel: +420 465 612 111
E-mail: albertinum@albertinum.cz
Datová schránka: nvnkgsg

Albertinum, odborný léčebný ústav, Žamberk
Příspěvková organizace Pardubického kraje
119 let (1905 - 2024)

Albertinum v Žamberku poskytuje kvalitní a bezpečnou péči a má skvělé zdravotníky

19.9.2024

Naše zdravotnické zařízení získalo další významné ocenění - plaketu pro vítěze projektu „KVALITNÍ A BEZPEČNÁ NEMOCNICE 2024“. Tento významný okamžik jsme oslavili ve čtvrtek 12. září 2024 při slavnostním předání v Hotelu Occidental v Praze v rámci XVI. ročníku celostátní konference Kvalita zdravotní péče a akreditace. Z rukou RNDr. Renaty Podstatové, MBA, jednatelky a konzultantky České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví (ČSAZ) převzaly toto ocenění ředitelem pověřené manažerka kvality Mgr. Simona Žabková, MBA a hlavní sestra Bc. Marcela Valentová.

Plaketu Kvalitní a bezpečná nemocnice získávají ty nemocnice, které byly v uplynulém roce akreditovány MZ ČR pověřenou akreditační autoritou a současně byly auditory vyhodnoceny jako kvalitní a bezpečné zdravotnické zařízení, a to za nadstandardní a vysoce kvalitní přístup k řízení kvality a bezpečí, k pacientům a zaměstnancům. Významným kritériem je také dosažený pokrok v oblasti kvality poskytované zdravotní a ošetřovatelské péče. Hlavním smyslem ankety je ocenit a motivovat odpovědné pracovníky, kteří se podílejí na řízení kvality a bezpečí poskytované péče i zaměstnance, kteří nastavená pravidla dodržují.

Děkuji všem našim zdravotníkům a ostatním zaměstnancům za jejich práci, přístup a zodpovědnost, protože bez nich bychom samozřejmě takovýchto úspěchů dosáhnout nemohli. Získané ocenění je zároveň výsledkem naší společné a usilovné práce a signálem směrem k našemu zřizovateli, spolupracujícím zdravotnickým zařízením a plátcům za naši péči, tedy zdravotním pojišťovnám. Jsme přesvědčeni, že neusneme na vavřínech a udržíme kvalitu zdravotní péče a bezpečnost v našem zařízení na stále stejně vysoké úrovni.

 

 

 

Hned den následující, tedy v pátek 13. 9. 2024 se opět obě výše zmíněné vedoucí zaměstnankyně našeho zdravotnického zařízení (ZZ) zúčastnily slavnostního vyhlášení prvního ročníku ankety Sestřička Pardubického kraje za rok 2024, které proběhlo pod osobní záštitou náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Ing. Michaely Matouškové, MHA, MPA a záštitou ministra zdravotnictví ČR prof. MUDr. Vlastimila Válka, CSc., MBA, EBIR v krásných prostorách Gočárovy galerie v Pardubicích. Za naše zdravotnické zařízení bylo nominováno více uchazečů/uchazeček, za což všem, kteří nominace navrhly, děkuji.

Hlasování probíhalo na webu Pardubického kraje a na dalších internetových platformách. Vyhlašována byla vždy tři první místa v kategoriích Sestra v přímé ošetřovatelské péči, Sestra v sociálních službách, Čestné ocenění za celoživotní práci a Cena veřejnosti.  

Vítězkou v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči se stala zcela zaslouženě vrchní sestra oddělení paliativní a hospicové péče a manažerka kvality paní Mgr. Simona Žabková, MBA, která z rukou paní náměstkyně Matouškové převzala ocenění za svou zcela mimořádnou práci a pracovní nasazení ve všech pracovních pozicích, které v našem ZZ zastává.

 

Upřímně a s velkou radostí gratuluji paní Žabkové k zisku tohoto významného ocenění pro ni samotnou, ale i pro Albertinum a věřím, že bude inspirací dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům.

 

    

 

 

Ing. Rudolf Bulíček, ředitel

 

 

https://www.pardubickykraj.cz/aktuality/126374/nove-oceneni-pardubickeho-kraje-sestricka-roku-popularizuje-praci-zdravotnich-sester#

 

Přílohy:
plaketa vítěz projektu.pdf
.pdf
1.4 MB
ocenění sestřička roku 2024 - mgr žabková.pdf
.pdf
345 kB
Zpět